Instrumente parametrice și tehnologice pentru sprijinirea producției de mobilier

WoodLAB este un pachet de soluții modulare pentru industria mobilei, care simplifică procesul de proiectare și producție a mobilei.

Instrumentele dedicate vă permit să modelați mobilierul pe baza generatoarelor încorporate, precum și să creați orice design complex, non-standard în 3D (modul CAD) și pregătirea automată a producției (modul CAM). Integrarea acestor două sisteme permite generarea automată a codurilor NC pentru utilaje, economisind timpul petrecut cu programarea echipamentelor și oferind un instrument de producție complet.

WoodLAB cooperează cu cei mai importanți furnizori de mașini și, prin urmare, dispune de biblioteci de post-procesare gata făcute.

Sistemul WoodLAB permite, de asemenea, crearea de vizualizări realiste (modul RENDER), evaluarea proiectului, documentația de producție/asamblare și tăiere (modul PLAN).

Funcționalitatea avansată a IC-WoodLAB vă va optimiza fluxul de lucru de la proiectare și prezentare până la producția produsului finit.

IC-WoodLAB CAD

Funcționalitatea avansată a soluției IC-WoodLAB optimizează activitatea de la conceptul de proiectare și prezentare până la fabricarea produsului finit. Fiecărui element din biblioteca de accesorii îi este atribuită o operațiune de prelucrare. În acest fel, atunci când se introduc, de exemplu, dibluri, gaura este generată în mod automat împreună cu informațiile de găurire, ceea ce reprezintă, de fapt, un cod pregătit pentru mașina CNC.

Unitatea parametrizată încorporată permite efectuarea unor schimbări rapide în funcție de comanda dvs., ceea ce accelerează semnificativ întregul proces de proiectare. În plus, IC-WoodLAB CAD are o filozofie modernă drag & drop (drag & drop) pentru un design ușor și intuitiv. De asemenea, sistemul vă permite să proiectați orice design complex, neobișnuit.

În program, utilizatorii pot crea orice bibliotecă de accesorii, operații CNC, furnire (muchii), materiale etc. Sistemul este dotat cu manageri pentru gestionarea materialelor (tip, grosime, preț, greutate, textură etc.), a accesoriilor de mobilier (poziție, găurire, preț etc.) și pentru definirea furnirului. Acest lucru face posibilă generarea automată a unei oferte rapide pentru piese individuale de mobilier și pentru întregul proiect. Modulul CAD IC-WoodLAB dispune, de asemenea, de instrumente dedicate pentru crearea documentației tehnice 2D (producție, asamblare) cu un BOM și efectuează o actualizare automată.

Modulul WoodLAB CAD este integrat direct cu modulele IC-WoodLAB CAM, IC-WoodLAB PLAN și IC-WoodLAB RENDER.

woodlab
woodlab

IC-WoodLAB CAM

Modulul WoodLAB CAM este complet integrat cu IC-WoodLAB CAD, astfel încât, în timpul proiectării 3D, putem utiliza operații de prelucrare CNC gata făcute.

Sistemele CAM populare, cum ar fi Alphacam, Mastercam etc., programează prelucrarea separat de modulul de proiectare 3D.

Modulele CAD și CAM sunt adaptate individual în timpul implementării pentru a utiliza regulile direct din interfața sistemului CAD pentru proiectarea 3D. Sunt configurate următoarele:

funcțiile/operațiile actuale ale centrului de prelucrare cu unelte CNC Configurația completă poate fi ușor modificată sau pot fi create reguli noi.

CAM integrat acceptă centre de prelucrare cu 3-4-5 axe. Sistemul conține o bază de date cu post-procesoare gata făcute, adaptate la centrele de prelucrare, astfel încât din program se pot genera procese de producție în limbajul utilizat de mașină, de exemplu (Biesseworks, TPA, Woodwop, Genesis, CN12, Xilog etc.).

Odată ce proiectarea 3D este completă, modulul CAD generează automat toate programele necesare pentru producție pentru fiecare componentă, cu un singur clic. În orice moment, operatorul poate schimba prelucrarea, de exemplu, introducerea și ieșirea, ținând seama de recomandările producătorului utilajului.

În orice moment, operatorul poate modifica prelucrarea, de exemplu, intrarea și ieșirea, ținând cont de recomandările producătorului mașinii. Funcțiile suplimentare funcționează în modul asistent. Datorită combinației de module: CAD și CAM, obținem un instrument de producție complet.

IC-WoodLAB PLAN

IC-WoodLAB PLAN este un optimizator (descompunător) pentru tăierea plăcilor și a pieselor dreptunghiulare.
Esența optimizării tăierii este capacitatea de a controla timpul și cantitatea de tăiere reziduală.

 • Optimizare nelimitată a componentelor
 • Selectarea celui mai bun format optimizat al plăcii
 • Gestionarea materialului și a grosimii
 • Tăierea și tăierea transversală
 • Operațiuni de tăiere
 • Gestionarea direcției granulației și a grosimii cuțitului
 • Previzualizarea traseelor de tăiere
 • Dimensiuni suplimentare atunci când este inclus furnirul de margine Import/export în Microsoft Excel și în format ASCII
 • Asistent de imprimare a etichetelor
 • Rapoarte privind numărul de plăci necesare pentru producție și traseele de tăiere
 • Statistici și rapoarte privind cea mai profitabilă selecție a materialului, atât pentru optimizarea individuală, cât și pentru cea globală
 • Verificare economică avansată în Microsoft Excel

și multe altele..

Descrierea funcției de tăiere

Optimizare:

Modulul generează cea mai bună soluție ținând cont de capacitățile tehnice ale mașinii, de economiile de material și de traseele optime de tăiere. În timpul optimizării manuale, este posibil să se intervină în traseele de tăiere generate automat pentru a introduce plăci sau pentru a le muta pe cele selectate cu un procent ridicat de consum de material. Pentru acest tip de operațiune, operatorul are la dispoziție un set de instrumente care îi permit să deplaseze mai multe piese în același timp, să le rotească și să le copieze și să verifice fezabilitatea modificărilor efectuate.

Cea mai favorabilă alegere a formatului de disc:

Funcția de optimizare poziționează piesele datorită materialului, grosimii și căii de tăiere. Ținând cont de disponibilitatea anumitor formate de discuri și de parametrii legați de cantitatea de reziduuri și de timpul și costul total al producției, software-ul selectează cel mai favorabil format de disc pentru o anumită producție.

Tehnologia:

Gestionarea individuală a direcției de cereale. Selectarea primei direcții de tăiere. Gestionarea capetelor de tăiere.

Date pentru procesul de tăiere:

Secvențele de tăiere sunt disponibile sub formă de imprimare și de date digitale care pot gestiona fiecare tip de mașină în funcție de setările individuale.

Tipărituri și rapoarte:

Imprimarea traseelor de tăiere, a secvențelor de tăiere, a rezumatelor, optimizarea costurilor, etichete și coduri de bare.

Compatibil cu alte aplicații software:

Datele pot fi exportate și importate atât în format ASCII, cât și în format Microsoft Excel (.xls).

Estimarea timpului și a costurilor:

Calcularea timpului de producție preconizat. Estimări de costuri, inclusiv costurile materialelor, costurile de operare a mașinii/h și costurile generale ale forței de muncă.

Manager de margine:

Gestionarea marginilor

Colaborarea IRONCAD IC-WoodLAB cu formatarea 5

IC-RENDER (KeyShot)

IC-WoodLAB RENDER (KeyShot) este un modul cu care puteți crea rapid și ușor fotografii realiste și profesionale ale întregului proiect sau ale unor componente selectate.

 

Ușor de utilizat KeyShot este un program de randare 3D care vă permite să creați rapid o fotografie a unui model 3D fără a vă îngrijora de așteptarea îndelungată a efectului de ieșire. KeyShot nu are nevoie de o placă grafică dedicată pentru a funcționa corect – viteza sa depinde în întregime de procesor. Proprietățile de redare ale KeyShot sunt certificate de CIE (International Commission on Illumination). Acestea se bazează pe materiale științifice elaborate cu atenție și pe cea mai realistă iluminare posibilă.

Cum funcționează KeyShot?
Lucrul cu programul poate fi descris în câțiva pași simpli. Totul începe cu deschiderea fișierului de proiect în modulul Render. Aplicația dispune de un plug-in special, astfel încât este posibilă trecerea automată la procesul de vizualizare direct din interfața modulului CAD.

KeyShot include o bibliotecă de materiale încorporată de peste 700 de elemente.

Când adăugați un material, modulul în timp real vă va arăta cum va arăta în imagine în condiții de lumină naturală.

Următorul pas este selectarea iluminării prin încărcarea unuia dintre mediile HDRI. Modificarea pe care o faceți va fi calculată automat de aplicație și veți putea vedea efectul acesteia atât în ceea ce privește materialele, culorile, cât și tipul de finisare a suprafeței.

Cu IC-WoodLAB RENDER putem seta poziția obiectului în imagine și gestiona vizualizarea camerei în termeni de unghi, distanță, rotație, perspectivă și chiar adâncime.

Puteți selecta un fundal uniform ca fundal, precum și încărcați o fotografie la alegere.

Asta-i tot. Sistemul este atât de ușor de utilizat încât oricine îl poate folosi, indiferent de experiența sa în domeniul software-ului de randare 3D. Simplitatea maximă și efectul maxim sunt cele mai mari avantaje ale acestei aplicații.

woodlab