Ce este digitizarea atelierului de tâmplărie și de ce merită să luăm în considerare această modalitate de dezvoltare a companiei?


După ani de muncă și practică, observați nereguli rezultate din eroarea umană? Operatorul de mașină fără suport digital face greșeli legate de tăiere sau de numărul adecvat de elemente pe care dorește să le producă? Scrierea manuală a formularelor, lipsa de optimizare a plasării formularelor pe tablă sau lipsa automatizării procesului de încărcare a programului înseamnă că firma trebuie să refuze comenzi ulterioare sau există întârzieri în implementarea proiectelor? Dacă ați răspuns „Da” la oricare dintre întrebări, este un semn că digitizarea centralei este soluția la problema dumneavoastră.

Ce este digitizarea atelierului de tâmplărie și de ce merită să luăm în considerare această modalitate de dezvoltare a companiei?

Digitalizarea unui atelier de tâmplărie poate provoca confuzie sau jenă la prima vedere. Pentru că de ce tocmai digitizarea ar trebui să susțină, să accelereze producția și să dezvolte prestigiul și câștigurile în companie? Voi încerca să răspund la aceste și la alte întrebări în acest articol.

Digitalizare

Digitalizarea atelierului de tâmplărie nu este altceva decât o „actualizare” a ferăstrăilor de format cu soluții noi care vizează eliminarea erorii umane și optimizarea procesului de tăiere a plăcilor. Cum ar trebui să funcționeze asta? Ferăstrăul cu masă culisantă poate fi echipat cu un ecran tactil cu un program care va face o anumită treabă pentru angajatul însuși. Până acum, multe magazine de tâmplărie se bazau pe modul în care angajatul aranja formularele pe tablă în așa fel încât să genereze cât mai puține deșeuri. Datorită acestui fapt, tâmplăria poate produce mai multe elemente și, prin urmare, poate vinde mai mult. Vă prezentăm mai jos imagini cu un program exemplar pentru un ferăstrău cu masă culisantă cu întreaga mașină și un ecran tactil.

 

 

Fotografie cu ecran tactil unde puteți vedea planul de tăiere.

Fotografie în care puteți vedea mașina la care este atașat un ecran tactil cu o imprimantă de etichete.

 

Automatizare

Automatizarea și digitizarea atelierului de tâmplărie nu presupune doar achiziționarea unui ecran tactil și a unui program de tăiere. O soluție suplimentară este o imprimantă de etichete cu un cititor de coduri de bare sau QR. Datorită acestei soluții, angajatul care operează mașina poate imprima eticheta. Ce schimbă o astfel de etichetă în funcționarea unui atelier de tâmplărie? Este foarte simplu, angajatul poate imprima o etichetă și o poate lipi pe forma tăiată în pasul următor. În plus, datorită combinării acestuia cu programul de proiectare, puteți citi programul pregătit pentru un anumit formular împreună cu toate forajele care ar trebui făcute pe acesta.

Un exemplu de mașină la care a fost conectat sistemul de citire a programului de pe etichete

 

Merita?

O altă întrebare este dacă merită să investești într-o astfel de soluție. Răspunsul este de obicei simplu. În cele mai multe cazuri, răspunsul este: DA în care merită să investești. Pe de altă parte, merită luat în considerare în ce moment apar întârzierile de lucru și dacă acestea sunt legate de factorul uman sau de suprasaturarea comenzilor pe care le primește compania. Daca este o chestiune de factor uman, este vorba de o persoana prost aleasa pentru post sau este cauzata de supraincarcarea de munca care provoaca erori sau omisiuni. Deci, când poți răspunde 100% DA? De fapt, în cele mai multe cazuri, digitizarea atelierului de tâmplărie va îmbunătăți munca nu numai în ceea ce privește manipularea și eliminarea erorilor, ci și în ceea ce privește optimizarea timpului pe care trebuie să-l petreceți pentru a aranja un loc de muncă pentru angajatul care operează mașina. În acest caz, putem economisi până la câteva ore pe săptămână.

Un alt argument în favoarea digitalizării este problema procesului de producție. Dacă simți că etapa de producție, care constă în crearea unui proiect, transferul lui la mașină și implementare, este o etapă de lungă durată sau depășește timpul care ar trebui să fie alocat acesteia, semn că digitizarea atelierului de tâmplărie este pentru tine .