Interviu cu Dariusz Holomek, utilizator LEICA 3D Disto


 

Vă invităm să citiți interviul cu domnul Dariusz Hołomek, un tehnolog la ZAAR.

 

1. De ce această alegere? De ce ați ales LEICA 3D Disto?

La momentul achiziționării, era singurul produs care oferea astfel de capacități și, mai ales, acuratețe pentru o sumă rezonabilă. Există soluții care sunt aproape complet automate, dar care oferă o precizie mai mică și mult mai scumpe decât LEICI. Am avut încredere într-o marcă cunoscută și respectată și suntem foarte mulțumiți.

 

2. Cum era munca înainte de a cumpăra LEICA 3D Disto și cum a fost după?

Înainte de achiziție, toate măsurătorile au fost făcute cu o măsurătoare și un telemetru. Acestea sunt ușoare și la îndemână. Fiecare dimensiune a trebuit să fie notată pe o foaie de hârtie cu o cameră schițată, având grijă la „greșelile cehești” care s-au întâmplat de mai multe ori. Uneori era utilă și o nivelă cu bulă de aer, care arăta dacă peretele era drept și dacă verticala era într-adevăr o verticală. După ce ați cumpărat un LEICI pentru măsurători, trebuie să luați o valiză mare și un trepied solid. Este necesar să se petreacă ceva timp pentru dezasamblarea echipamentului, punerea în funcțiune, nivelarea. Măsurarea camerei în sine durează semnificativ mai mult, dar datele pe care le primiți sunt neprețuite. În cele din urmă, există și redesenarea măsurătorii pe o bucată de hârtie, astfel încât să poată fi predată proiectanților.

 

3. Cum v-a îmbunătățit LEICA 3D Disto munca?

Adăugarea de noi posibilități în măsurarea și apoi realizarea de modele de mobilier. Putem reproduce cu foarte mare acuratețe șanfrenele sau chiar denivelările tavanelor și pereților și putem transfera această formă pe fronturi. Putem măsura cu precizie conturul pereților și putem ajusta blaturile la acest contur, chiar și cu intrări la paletele de ferestre. Nu ne întrebăm dacă dimensiunea măsurată a fost într-adevăr bine scrisă pe o bucată de hârtie. Știm dacă peretele este așezat pe verticală sau înclinat și putem corecta dimensiunile generale ale mobilierului din proiect. De asemenea, știm imediat dacă pe planul încăperii pereții sunt perpendiculari, dacă coboară sau diferă unul față de celălalt. Avem, de asemenea, posibilitatea de a măsura mai multe încăperi, menținând în același timp legăturile dintre ele – scanerul poate măsura punctele caracteristice vizibile într-o cameră și în cealaltă, le poate rearanja, iar apoi scanerul se va „regăsi” în spațiul de măsurare. În cazul blaturilor de bucătărie asamblate de noi – facem măsurătoarea într-o zi, iar în următoarea zi instalatorii au la fața locului un blat gata.

 

4. Puteți să numiți avantajele LEICA 3D Disto?

 • Precizia măsurătorilor.
 • Înregistrare automată continuă a întregii măsurători – chiar și atunci când există o eroare sau o blocare a programului, până când mutăm scanerul de la locul său, după repornire putem continua măsurarea.
 • Posibilități uriașe de măsurare (șanțuri, curburi).
 • Măsurarea automată a planurilor și contururilor indicate.
 • Posibilitatea de a opera dintr-un singur loc, fără fir – pe ecranul computerului putem vedea vizorul și îl putem folosi pentru a roti scanerul și a indica următoarele puncte de măsurare.
 • O durată de funcționare destul de lungă – suficientă pentru aproximativ 5-6 ore de măsurare și, în plus, poate funcționa și conectat la rețeaua electrică.
 • Posibilitatea de a indica înălțimea în raport cu un punct și de a indica distanța de deplasare față de părțile laterale cu o valoare stabilită.

5. Iar dezavantajele?

 • Trebuie să fiți foarte atenți să nu mișcați scanerul cel puțin în timpul măsurătorii.
 • Dacă podeaua pe care se află scanerul este formată din scânduri sau panouri pe o structură cu nervuri și se îndoaie puțin, atunci trebuie să evitați să vă plimbați în jurul scanerului, deoarece acesta detectează foarte des deplasarea minimă a acestuia și trebuie să se calibreze singur.
 • Ocazional, software-ul cauzează mici probleme, dar de obicei ajută la repornirea aplicației sau a dispozitivului.

6. Ați recomanda LEICA 3D Disto și altora și de ce?

 • Bineînțeles că da! LEICA 3D Disto este un dispozitiv incredibil de util atunci când se măsoară șabloanele și curburile și se realizează dulapuri care să se potrivească cu acestea.