Proiectarea parametrică a mobilierului în IC-WoodLAB CAD


Proiectarea mobilierului în IC-WoodLAB CAD permite crearea rapidă și intuitivă a modelelor parametrice 3D. Este posibil să se creeze și alte variante pe baza unui singur model. Programul permite efectuarea instantanee a modificărilor în funcție de comandă, accelerând astfel în mod semnificativ activitatea de proiectare.

Datorită IC-WoodLAB CAD, realizarea unei comenzi pe măsură cu un finisaj individual al materialului nu reprezintă o problemă pentru proiectant. Trebuie menționat faptul că programul actualizează automat documentația de proiectare, inclusiv listele BOM.

Două etape în proiectarea mobilierului

În IC-WoodLAB CAD, procesul de proiectare a mobilierului se reduce la crearea sau selectarea unei carcase gata făcute și apoi la echiparea acesteia cu accesorii de mobilier, pereți despărțitori, rafturi și alte accesorii.

Toate aceste componente rămân complet parametrice și interconectate pe măsură ce modelul este reconstruit și modificat. Componentele individuale și conexiunile excentrice, cu dibluri sau flanșe sunt inserate prin glisare și fixare, generând găurile de asamblare asociate.

Integrarea modulelor CAD și CAM

Este important de menționat că proiectarea CAD este complet integrată cu producția CAM. Modulul IC-WoodLAB CAM este un sistem complet integrat cu IC-WoodLAB CAD, prin urmare, în timpul proiectării 3D pot fi utilizate operații de prelucrare CNC gata făcute din interfață.