Surclasaţi concurenţa cu Woodlab CAD/CAM


 

Dezvoltarea spre mașini CNC

Dezvoltarea continuă a fiecărei industrii de pe piață înseamnă că din ce în ce mai des trebuie să ne adaptăm la realitățile actuale ale pieței. Una dintre căile de dezvoltare în industria mobilei este investiția în mașini CNC. Atunci când se investește în mașini CNC, apare și subiectul software-ului, care va eficientiza, accelera și ajuta foarte mult la pregătirea modelelor de mobilier 3D, care sunt trimise automat la mașinile CNC pentru prelucrare ulterioară.

 

 

 

De ce un software suplimentar extern?

Fiecare mașină cu comandă numerică are propriul software furnizat împreună cu mașina. Cele mai frecvente programe software pentru controlul mașinilor CNC sunt:

 • BiesseWorks
 • BSolid
 • TPA
 • Maestro
 • Xilog
 • woodWOP
 • imaWOP
 • NC500
 • Masterwood
 • Genesis
 • XNC, și multe altele

 

Fiecare dintre aceste programe vă permite să pregătiți un fișier de mașină și, în unele cazuri, să proiectați elemente/forme individuale parametrice. Cu toate acestea, acestea nu sunt programe intuitive și plastice. Prin urmare, din ce în ce mai des există programe externe care nu numai că permit proiectarea parametrică a mobilierului, dar și a altor produse realizate din plăci de mobilier sau din lemn. În timp ce proiectarea în sine pentru modele fixe poate fi creată o singură dată și utilizată de mai multe ori, editarea unor astfel de elemente este o chestiune problematică. În industria mobilei, lipsa posibilității de editare rapidă, eficientă și fără probleme a elementelor este o mare problemă pe care o vom întâlni cel mai des.

La modificarea elementului (înălțime, lățime, spațierea accesoriilor) la programele mașinii se pune problema editării fișierului în sine, care este trimis la mașină sau scris pe mașină. Într-un număr foarte mare de cazuri, editarea este aproape imposibilă și face necesară scrierea unui nou fișier tipizat. După cum puteți ghici, aceasta este o mare pierdere de timp, timp în care mașina nu funcționează, adică generează timpi de nefuncționare inutili.

Într-un astfel de moment, apare un software extern care vă permite să rezolvați multe dintre aceste probleme. Woodlab CAD/CAM este un software conceput pentru tâmplari, care vă permite să editați rapid modificări mai mici sau mai mari într-un ritm expres. În plus, vă permite să proiectați orice piesă de mobilier, frontală și multe alte lucruri în mod parametric. Acest lucru înseamnă că schimbarea oricărui lucru, de la lățime până la accesorii, face ca designul să se actualizeze automat, iar prelucrarea CNC să fie consecventă.

 

 

Bine, dar cum rezolvă acest lucru problema scrierii programului?

Aceasta este una dintre întrebările care ne vin în cap atunci când, după corecturi, se pune problema pregătirii unui fișier pentru mașina noastră CNC. Woodlab nu este doar un program de proiectare. Datorită modulului CAM, proiectul creat în programul CAD vă permite să generați automat fișiere pentru mașină. Prin urmare, orice modificare a designului nu implică retușarea pe termen lung a fișierului la mașină, ci reîncărcarea proiectului în programul CAM, în care este nevoie de câteva momente pentru a genera fișierul.

 

Program la mașină:

În decurs de o lună, clientul a primit cereri de informații despre dulapuri și bucătării. Au fost între 10 și 20 de astfel de solicitări. Fiecare design este diferit, există multe modificări pentru dulapurile de bucătărie. În plus, în cazul dulapurilor încorporate, distanța dintre elemente a fost, de asemenea, modificată după consultarea cu clientul. Un astfel de exemplu arată că modificările constante și scrierea de programe noi sau reelaborarea celor existente nu numai că necesită mult timp, dar pot provoca greșeli la introducerea manuală.

 

Program extern Woodlab CAD/CAM:

Același exemplu, aproximativ 10-20 de cereri, bucătării, inclusiv dulapuri încorporate. Schimbarea rapidă și parametrică a mobilierului, fără a fi nevoie de schimbarea accesoriilor (acestea se adaptează automat la dimensiuni), generarea rapidă a fișierelor de mașini. Și toate aceste modele de dulapuri gata făcute, cu o gestionare de câteva ori mai rapidă a modificărilor de design și de producție.

În concluzie, software-ul extern nu implică refacerea complicată a proiectelor sau crearea lor din nou. Este o soluție care este concepută pentru a simplifica și accelera munca, eliminând în plus erorile care pot apărea în timpul introducerii manuale. Odată cu creșterea prețurilor nu numai la plăci, ci și la accesorii sau energie electrică, dorim să minimizăm cheltuielile și să maximizăm veniturile.

 

 

Surclasați concurența

Analizând argumentele pro și contra achiziționării de software extern, este ușor de concluzionat că, în marea majoritate a cazurilor, este pur și simplu profitabil.

Software-ul profesional CAD/CAM Woodlab nu numai că elimină erorile și timpii morți, dar vă ajută să gestionați proiectele, să vă evaluați munca, să creați vizualizări, dar mai ales să proiectați și să produceți mobilier rapid și fără cusur. Investiția în software-ul nostru vă va permite să surclasați concurența. Cum? Este foarte simplu, un software mai bun, o producție mai rapidă și mai precisă și mai multe comenzi. Toți acești factori alcătuiesc prestigiul, și ceea ce este asociat cu aceasta cu o mai mare popularitate în rândul clienților. La urma urmei, fiecare dintre noi știe că „prin cuvântul din gură în gură” și opinii bune puteți câștiga mult.

Doriți să depășiți concurența? Doriți să eliminați greșelile și să începeți în sfârșit să proiectați și să produceți mobilier într-un mod plăcut? Testați software-ul nostru acum și treceți la nivelul următor.

 

Investiți în viitor, investiți în WOODLAB CAD/CAM.