WoodLAB CAD/CAM 2022 – vedeți noutățile!


 

Mai jos este o listă detaliată a modificărilor.

 

IRONCAD – Mediu de desenare

 

Bară de progres pentru operațiile de lungă durată

A fost introdusă o bară de progres, astfel încât progresul operațiilor curente, cum ar fi crearea unei vizualizări, actualizarea unei vizualizări, trecerea unei vizualizări la umbră, trecerea la vizualizări precise etc., să fie mai bine afișat.

 

Butonul [Esc] – pentru a opri inserarea unei vizualizări sau a unei alte comenzi

Odată cu introducerea barei de progres, acum este posibilă și anularea multor operațiuni pentru care înainte trebuia să așteptați finalizarea lor. În aceste casete de dialog de procesare, este suficient să apăsați ESC pentru a opri comanda.

 

Suport pentru dimensionarea automată în desenele de pachete

Instrument: Dimensiunea automată poate fi setată pentru fiecare vedere din șabloanele utilizate pentru a crea desene la pachet pentru a crea automat cote la crearea desenelor. Aceasta este o modalitate utilă de a aplica rapid cotele la vederi în procesul de creare a Package Drawings.

 

Asocierea unui nume de foaie de lucru cu proprietățile Scenei/Documentului

S-a adăugat posibilitatea de a asocia proprietățile din Scena 3D cu numele foii. Există acum o opțiune în Drawing care vă permite să definiți automat numele foilor pe baza datelor din desen. Această opțiune poate fi găsită în setările foii, în mediul de desenare IRONCAD.

 

 

 

Suport pentru lupa pentru adnotarea în zone mai mici

În mediul de desen IRONCAD a fost adăugată o nouă funcționalitate de mărire pentru a îmbunătăți capacitatea de a nota zonele detaliate dintr-un desen care, în mod normal, ar trebui să fie mărite sau micșorate. Este suficient să apăsați butonul „G” pentru a mări zona din jurul poziției curente a cursorului, ceea ce vă permite să localizați cu precizie geometria.

 

Rotiți cu ușurință textul

O nouă opțiune a fost adăugată la meniul clic-dreapta. Este suficient să țineți apăsat butonul drept al mouse-ului pentru a roti, apoi să îl eliberați pentru a obține opțiunea de a seta valoarea exactă a unghiului. În mod implicit, butonul stâng al mouse-ului nu invocă aceste opțiuni și pur și simplu rotește.

 

Poziția implicită a punctului de rotație a textului

Punctul de rotație al căsuței de text a fost modificat pentru a fi în mod implicit în mijlocul câmpului, ceea ce facilitează rotirea acestuia.

 

„Snapping” ușor la dimensionare

La cotare, în special într-o zonă mică sau în mărire, este uneori dificil să alegeți punctul dorit. În timpul cotației, puteți selecta „Spacebar” pentru a schimba setările de „snap” pentru punctele de capăt, punctele centrale, sferturi și muchii.

 

Performanță îmbunătățită de deplasare a foilor

La selectarea și deplasarea mai multor foi în mediul Desen, performanța foilor grupate și neagrupate la tragerea și deplasarea acestora a fost îmbunătățită.

 

Mutarea unei dimensiuni după crearea în cadrul comenzii Dimensiune

Cu cota plasată, faceți clic stânga pe săgeata de cotă roșie evidențiată (sfârșit de linie) sau pe textul cotei pentru a intra în modul de editare. Faceți clic și trageți cotarea într-o nouă locație, faceți clic din nou pentru a o plasa.

Editați rapid mai multe cote

A fost adăugată posibilitatea de a selecta mai multe dimensiuni la un moment dat pentru a edita proprietățile tuturor dimensiunilor selectate în fereastra Properties Browser.

Salvarea unui desen fără a salva scena modificată

A fost adăugat un nou câmp la opțiunile de desen tehnic pentru a controla dacă desenul și scena trebuie să fie salvate în același timp atunci când se salvează desenul (dacă scena este modificată). Dacă au fost modificate doar metadatele, de exemplu, în antetul Desenului, desenul poate fi salvat fără a afecta data ultimei salvări sau alte modificări nedorite din Scenă.

Orientarea vederii detaliate față de suprafață

În versiunile anterioare ale Detail View, aceasta definea un punct care era selectat pentru a determina poziția cercului de detalii. Astfel, dacă geometria era actualizată și punctul se deplasa, se deplasa și vizualizarea de detaliu. Dacă punctul central era definit pe perete, atunci nu exista nicio asociere și vizualizarea detaliilor se putea comporta imprevizibil la actualizarea vizualizării. În versiunea 2022, locația de pe perete va fi reținută, iar vizualizarea detaliilor se va muta atunci când locația respectivă își schimbă poziția în timpul actualizării.

Înălțimea automată a rândurilor în Lista de piese

A fost adăugată o nouă proprietate la Lista de piese, care ajustează înălțimea rândului de fiecare dată când lista este actualizată pe baza conținutului celulelor. Utilizatorii pot dezactiva această opțiune în Style Manager. Există două opțiuni implicite de setare a înălțimii automate a rândurilor: aplicarea unei înălțimi automate numai la creare și aplicarea unei înălțimi automate la fiecare actualizare. Dacă alegeți să utilizați înălțimea automată numai la creare, atunci proprietatea de a aplica înălțimea automată pentru fiecare actualizare va fi, desigur, debifată pe pagina de proprietăți a Listei de piese.

 

Setați ca șablon implicit în lista de piese

O nouă opțiune pentru a seta șablonul selectat din Lista de piese ca fiind șablonul implicit, economisind câteva clicuri.

 

Suport pentru lista structurată de piese cu rânduri expandabile și pliabile

Utilizatorii au posibilitatea de a extinde și de a comprima rândurile din lista de piese pentru a ascunde piesele de asamblare. A fost adăugat un nou tip de listă de piese numit „Structured” pentru a susține noul stil de elemente și capacitatea de a controla manual starea de extindere sau de colaps a elementelor din listă.

 

Modelare 3D

Îmbunătățiri ale interfeței de utilizare și ale ușurinței de utilizare

Culori individuale pentru mânere

Pentru a îmbunătăți intuitivitatea dimensiunilor globale modificate în cea mai recentă versiune a programului, a fost adăugată o demarcație color a mânerelor de înălțime (albastru), lățime (roșu) și adâncime (verde). Acest lucru facilitează localizarea mânerului dimensiunii pe care dorim să o modificăm.

 

Rotație 3D în jurul centrului

S-a rezolvat problema rotației camerei din scena 3D, care utilizează butonul din mijloc al mouse-ului pe scena 3D pentru a se roti în jurul centrului scenei atunci când cursorul se află în spațiu. Anterior, rotația se producea în jurul obiectului pe care se afla cursorul. Dacă acesta se afla în spațiu, se folosea ultima locație de rotație setată, ceea ce putea face ca scena să se rotească uneori în jurul oricărui loc. În prezent, se calculează obiectul și centrul scenei în jurul căruia urmează să se rotească, ceea ce oferă un rezultat mult mai previzibil al rotației.

 

Limitele de tragere a mânerelor de dimensiuni

În secțiunea Dimensiuni au fost adăugate noi setări pentru definirea limitelor de tragere. Aceasta este o caracteristică utilă pentru a controla dimensiunile maxime ale mobilierului din proiecte. Este suficient să setați limitele superioară și inferioară, iar tragerea se va opri atunci când se atinge această limită.

 

Suport pentru tastele Shift/Ctrl în motorul de căutare

Utilizarea Căutare este acum și mai bună, deoarece puteți face alegeri multiple în arborele de rezultate. Utilizând Ctrl pentru selecția individuală, multiplă și Shift pentru a selecta totul între selecția de sus/jos, puteți utiliza acum mai bine arborele de căutare pentru a localiza și a lucra cu rezultatele.

 

Performanță la editarea funcțiilor – transparență opțională

Când editați o funcție, celelalte părți sunt afișate în mod transparent pentru a ilustra mai bine faptul că editarea funcției nu afectează alte părți

 

Comandă „Ungroup” pentru directoare grupate

În meniul clic-dreapta a fost adăugată o nouă opțiune care vă permite să degrupați directorul și să plasați conținutul la nivelul superior, în paralel cu conținutul existent al grupului selectat.

 

Salvarea memento-urilor afișate pentru o anumită perioadă de timp

A fost adăugat un memento de salvare împreună cu o posibilă perioadă specifică pentru care fereastra va fi afișată până când fișierul este închis sau salvat. Funcționalitatea poate fi activată din setările programului

 

Îmbunătățiri ale procesului de proiectare

Crearea de parametri din mânere

O nouă opțiune care, atunci când faceți clic dreapta pe un mâner dimensional pentru crearea rapidă de parametri, accelerează întregul proces. Puteți crea un parametru de control cu un nume și o valoare alocate sau un parametru de control cu un nume care preia valoarea curentă.

 

Actualizarea aplicației

Înregistrator de ecran încorporat

În bara de panglică Ajutor a fost adăugată o nouă comandă Înregistrare pentru a înregistra activitatea programului. Utilizând cele mai recente capacități de streaming, fișierul AVI generat va fi comprimat și va suporta atât video cât și audio. Această funcție este utilă atunci când puneți întrebări membrilor echipei de asistență IRONCAD sau când înregistrați videoclipuri rapide pentru a le împărtăși clienților și membrilor echipei.

 

Importați fișiere Sketch-Up

Suport pentru importul de fișiere din Sketch-Up în 2021, utilizând opțiunea Import from Sketch-Up de pe bara de panglică din fila add-in